Succes zal nooit een grote stap in de toekomst zijn. Succes is altijd een kleine stap die je nu neemt. (J. Martensson)

Tips van de Belastingdienst bij een scheiding

Uit onderzoek van de Belastingdienst blijkt dat scheidende partners vaak niet weten wat ze financieel allemaal moeten regelen. Hoe kom je er achter?

Hoeveel belasting betaal je over je spaargeld in 2021

De heffing over je spaargeld wordt verlaagd in 2021. Hoeveel moet je in 2021 afrekenen met de Belastingdienst, en kun je de heffing beïnvloeden?

Wat zijn de voorwaarden voor het niet betalen van de overdrachtsbelasting?

Jonge kopers van een huis hoeven vanaf 1 januari 2021 geen overdrachtsbelasting meer te betalen. De vrijstelling geldt niet alleen voor starters op de huizenmarkt.

Wat zijn de gevolgen van geen testament

Een testament is niet verplicht, maar kan wel raadzaam zijn. Als bij overlijden blijkt dat er geen testament is, gelden namelijk de wettelijke regels.

Hoe kun je jouw voorlopige teruggave aanpassen?

Via een voorlopige teruggave kun je van de Belastingdienst een voorschot krijgen. Je kunt de teruggave ook aanpassen. Hoe doe je dat?

Door het schenken de erfbelasting verlagen

Jouw kinderen betalen belasting over de erfenis. Deze heffing kun je verminderen door bij leven te schenken aan je kinderen. Hoe werkt het?

Je voorbereiden op het verliezen van je baan

Door de coronacrisis heb je een grotere kans op het verliezen van je baan. Daar kun je jezelf enigszins op voorbereiden. Hoe doe je dat?

Prinsjesdag – Wat zijn de belangrijkste veranderingen in 2021?

Met Prinsjesdag zijn de financiële plannen voor 2021 weer bekendgemaakt. Welke belangrijke veranderingen komen er en wat is het effect?